Home
windroos prototype

Windroos, waterbestendig en zongevoelig

 

De zeespiegel stijgt, de polder wordt bedreigd- als de dijken niet worden verhoogd- maar er is een oplossing: wonen in drassige gebieden is en blijft mogelijk. Het tegenwicht tegen natte voeten en oprukkend grondwater heet Windroos, een bouwsysteem dat opgewassen is tegen elke onvaste, moerassige bodem. Windroos is een bouwpakket dat moeiteloos op elke plaats kan worden gemonteerd en dan een volmaakt rond huis vormt en verschillende indelingen mogelijk maakt.

 

 

Het ontwerp

 

Een ronde houten constructie op een drijvend fundament, dat is het geheim van Windroos, een experiment dat zo tot de verbeelding spreekt dat het Fonds BKVB afd. Bouwkunst subsidie voor de ontwikkeling van het project heeft verstrekt. Diverse bedrijven hebben hun materiaal daarvoor beschikbaar gesteld. Industrieelvormgever - architect Kor Aldershoff uit Amsterdam, die al jaren op dit project broedde en nu de gewenste vorm en uitvoering heeft gevonden.

 

 

Nieuwe perspectieven

 

Rond bouwen is spaarzaam met het materiaalgebruik, het onderdelenmateriaal is beperkt. Zodoende kan er snel worden ingehaakt op nieuw materiaalgebruik, effici├źntere productie- en constructiemogelijkheden. De technische leidingen zijn door de centrale bouwwijze korter dan bij het traditionele bouwen.

 

 

Prinsengracht 987   |   1017 KM Amsterdam     E: info@windroosbouwsysteem.nl   T: 020 6220569     M: 06 53112929

┬ę Copyright. All Rights Reserved.